Det här är Please copy me – en blogg om konsten att skriva reklam. Eller snarare, det var en blogg. Jag startade den i augusti 2006. Sex år senare valde jag att lägga ner den. Det hann bli över 1 300 inlägg, och vartenda ett finns kvar här. Eftersom vi nu har stöpt om den i en annan form kan det hända att bilder, filmer och texter ser något annorlunda ut. Hoppas att det är lugnt.

Vet du skillnaden?

I dag har jag lärt mig skillnaden mellan talong och kupong. Vet du?

Svaret kommer imorgon.6 svar till “Vet du skillnaden?”

 1. Louise skriver:

  Talongen sticker tydligen ut som en häl, och en kupong är något man kan klippa ut ur tidningar eller liknande. Eller?

 2. Fredrik R skriver:

  Jag hade ingen aning om skillnaden, men efter lite googlande har jag kommit fram till att kupongen är det som rivs av eller klipps ut, medan talongen är det som då blir kvar.

  Om det stämmer, så vill jag härmed utse talong till ett av svenskans onödigaste ord. Någon som kan komma på ett sammanhang där det behövs?

 3. Mattias skriver:

  Fredrik: Att googla är närmast att betrakta som fusk…

 4. Louise skriver:

  Vet du vad jag skulle vilja att du tog upp: Utomhusreklam. Jag har svårt att hitta några bra exempel på julkampanjer utomhus. Håller på med just det, men det skulle vara kul med inspiration.

 5. Fia skriver:

  På en kupong finns ett färdigt erbjudande, en talong fyller man väl i själv och skickar någonstans? Eller?

 6. Fredrik R skriver:

  Mattias: Jag erkände ju att jag googlat. Då kan det inte klassas som fusk. 😉

  Förresten börjar skillnaden mellan kunskap och informationssökning alltmer suddas ut. Snart kan man säkert byta ut sin hjärna mot en med inbyggd sökmotor.

Kommentera