Det här är Please copy me – en blogg om konsten att skriva reklam. Eller snarare, det var en blogg. Jag startade den i augusti 2006. Sex år senare valde jag att lägga ner den. Det hann bli över 1 300 inlägg, och vartenda ett finns kvar här. Eftersom vi nu har stöpt om den i en annan form kan det hända att bilder, filmer och texter ser något annorlunda ut. Hoppas att det är lugnt.

Jobb, jobb och mera jobb

Merajobb.se är Sveriges största jobbsökarsajt. Malmöbyrån The Fan Club vill bli Europas bästa byrå. Dessa två i kombination har resulterat i annonser som får mig att gillande höja på ögonbrynen och dra på munnen. Annonserna innehåller bara text och finns i ett – för mig – okänt antal varianter. Jag har hittat fyra. Kreatörerna heter Ola Obrant Andersson och Christian Barrett.

COPYN
Rubrik: Nyhet för dig som inte vill jobba heltid.
Mera jobb.

Sverige har fått en helt ny jobbsajt.
Merajobb.se.
Här hittar du massor av lediga jobb. Och inte vilka som helst.
Här finns t ex alla jobbannonser från Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten och Sydsvenskan.
Lycka till!

OCH TRE TILL…

103270-21

_____________________________________________

103270-22
_____________________________________________

103270-23

_____________________________________________

KORTA REFLEKTIONER
Man är konsekvent i användningen av rubrikmodellen med Nyhet för dig… och ordet jobb i ett negativt sammanhang (inte trivs, stressigt, trött på, inte vill jobba heltid). För vad är det sista man vill ha när man inte trivs på sitt jobb? Jo, ha mera jobb. Här blir budskapet dock en slags lättnad; en möjlighet att hitta en mer utvecklande tjänst och arbetsplats. Dessutom lyckas man få in sajtens namn i rubriken utan att det känns krystat. Istället blir namnet själva poängen.

I brödtextens första mening förklarar man att det handlar om ett jobbsajt, ger adressen i nästa och fortsätter sedan med att förklara att massor riktigt bra jobb finns att söka. Det avslutade Lycka till! ger ett uppmuntrande och omtänksamt intryck.

Jag tycker detta är tydligt och föredömligt. Enkelt utan att vara simpelt. Vad tycker du?      Ett svar till “Jobb, jobb och mera jobb”

  1. matpe skriver:

    Kanske inte så mycket om kampanjen som merajobb.se i sig:
    Jag upptäckte sidan för ganska exakt nio månader sedan. Den var enkel och stilren, vilket man inte kan säga om många andra söka-jobb-sidor. För att peppa lite skickade jag ett mail, som avslutades med några små korrekturfel som smugit genom vid lanseringen. Förutom att samma missar kvarstår, fick jag inget svar. Kanske dags att skicka igen…

    (Exempel: (1) ”Socialt arbete” ihopskrivet i listan under ”Vad vill du jobba med? och (2) ordet ”jobbbesökare” innehåller lite väl många ”b” på Annonsera-sidan.)

    Sist gick det till DN-adressen, får bli GP den här gången.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *