Det här är Please copy me – en blogg om konsten att skriva reklam. Eller snarare, det var en blogg. Jag startade den i augusti 2006. Sex år senare valde jag att lägga ner den. Det hann bli över 1 300 inlägg, och vartenda ett finns kvar här. Eftersom vi nu har stöpt om den i en annan form kan det hända att bilder, filmer och texter ser något annorlunda ut. Hoppas att det är lugnt.

Bra reklam berör och överraskar

Man måste först inse att folk inte är särskilt intresserade av reklam. De har inte bett om det. Trots det gäller det att skapa något som berör och överraskar. Om man ska märkas måste det vara kreativt. Det gör det här jobbet svårt, men också roligt. För att lyckas måste man vara engagerad och ha god inlevelseförmåga.

Anna Qvennerstedt, copywriter på Forsman & Bodenfors, svarar när Dagens Industri undrar vad bra reklam innebär för henne. Hon belönas nu med Platinaägget, och blir den yngsta att väljas in i den mansdominerade akademien.

Läs också
Please copy me: Copykvinnorna
Please copy me: LIX – ett användbart redskapKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *