Det här är Please copy me – en blogg om konsten att skriva reklam. Eller snarare, det var en blogg. Jag startade den i augusti 2006. Sex år senare valde jag att lägga ner den. Det hann bli över 1 300 inlägg, och vartenda ett finns kvar här. Eftersom vi nu har stöpt om den i en annan form kan det hända att bilder, filmer och texter ser något annorlunda ut. Hoppas att det är lugnt.

En enastående tidning om språk

image201
Sverige har fått en ny tidning. Den heter Språktidningen och är vad den heter. Jag har läst den. Och den är bra. Riktigt bra till och med. Jag gillar handväskeformatet, som en Cosmo för oss som går i gasen på nyord, språkrätt och talfel. Och jag tror att vi är ganska många. Tidningen har 6 000 prenumeranter, men räkna säkert med att sälja slut de 15 000 tidningarna.

Yta och innehåll

Språktidningen känns modern utan att vara trendig. Wonderboys har gjort ett bra jobb med formen. Men form är yta, och viktigare än det är innehållet. Och det gör inte bort sig. Fredrik Lindström har en självklar plats i spalterna, och förklarar varför man inte kan säga att ett skrämt lejon är rätt. Catharina Grünbaum skriver om astridlindgrenska ord som spunk och vårskrik och sakletare. Och Lotten Bergman tar fram storsläggan för att hitta korrfelen. Däremellan blir det förbjudna ord, ungdomsspråk och främmande språk. Redaktionen lämnar plats för nya ord och ännu större plats för frågor & svar. Ibland blir det akademisk mossa, men på de flesta sidorna är Språktidningen en enastående tidning om språk.

Vad tycker du om första numret?

Läs mer
Please copy me: En pärla för de tokintresserade

Läs tidningen
Fredrik Lindström: Fredriks fynd
Catharina Grünbaum: Catharinas ord
Anneli Hagman: Vi verbar för att vinna tid

Köp tidningen
En årsprenumeration (6 nummer) kostar 265 kronor. Just nu kan du köpa första numret av Språktidningen på Pressbyrån för 34 kronor (ordinarie pris är 68). Eller prova tre nummer för 99 kronor. Nästa nummer kommer 16 oktober.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *