Det här är Please copy me – en blogg om konsten att skriva reklam. Eller snarare, det var en blogg. Jag startade den i augusti 2006. Sex år senare valde jag att lägga ner den. Det hann bli över 1 300 inlägg, och vartenda ett finns kvar här. Eftersom vi nu har stöpt om den i en annan form kan det hända att bilder, filmer och texter ser något annorlunda ut. Hoppas att det är lugnt.

Långben hör till de antropomorfa

Visst, Kalle är en anka och Musse är en mus, men vad är Långben för djur? Svaret: han är en fabelhund. Och svaret dominoramlar igång nästa fråga – vad i hela världen är en fabelhund? En hund som pratar? Men mamma mia, hundar icke prata. Jodå, lugn och fin. Fabelhundar är antropomorfa och antropomorfa hundar pratar. Att vara antropomorf är ett krångligt ord för att vara av mänsklig karaktär (trots att man inte är människa). Ordet kommer från grekiskans anthropos (människa) och morphe (kropp). Så Pluto är en hund. En fabelhund. Och ganska antropomorf till på köpet. Nu vet du det. Också.4 svar till “Långben hör till de antropomorfa”

 1. Per T skriver:

  Yesss, jag VISSTE det! Tack! 😉

 2. Den enda olösta gåtan i mitt liv har till slut fått sitt svar. Tack Mattias! skriver:
 3. Mattias skriver:

  Äsch. Det bjuder jag på.

 4. Cissi H skriver:

  Långben är en fabelhund. Pluto är bara en hund. Som inte är antropomorph.

  Förresten, är det inte underligt att Musse, som är Plutos husse är kompis med Långben, som är en (antropomorph) hund. Samtidigt som han är ägare till en (vanlig) hund, Pluto.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *