Det här är Please copy me – en blogg om konsten att skriva reklam. Eller snarare, det var en blogg. Jag startade den i augusti 2006. Sex år senare valde jag att lägga ner den. Det hann bli över 1 300 inlägg, och vartenda ett finns kvar här. Eftersom vi nu har stöpt om den i en annan form kan det hända att bilder, filmer och texter ser något annorlunda ut. Hoppas att det är lugnt.

Eric Ericson skickar saker till Mr Cheng

Låt detta forsa in genom ögonen, fara runt i hjärnan för att stilla landa på Avdelningen för Inspiration.

Eric Ericson är författare, konstnär och tidigare art director på Storåkers McCann. Efter de kultförklarade böckerna Brev till samhället och Brev till utlandet kommer nu boken om konstprojektet To Mr Cheng (Kartago Förlag). Under flera år har han skickat de märkligaste föremål till ett postkontor i centrala Berlin. Han är frankerat oinslagna brödlimpor, pickadoller, glasögon, tofflor, strykjärn, plastdinosaurier och adresserat dem till en Mr. Cheng. Personalen på postkontoret har omsorgsfullt sparat föremålen, och med nyfikenhet följt hur nya kommit till. Och trots att föremålen är fullständigt vardagliga har folk som sett dem i skåpet där personalen förvarar dem förtjust sagt: "Men herregud! Vad är det här, vad är detta?".

Boken To Mr Cheng visar över 100 sidor de skumma, knäppa och fantasifulla föremål som Posten leverat till Mailbox 303, Rosa Luxemburgstrasse 15, 101 78 Berlin. Det är en bok för inspiration, för reflektion och för ett skratt. Du hittar den hos Adlibris.4 svar till “Eric Ericson skickar saker till Mr Cheng”

 1. Malin skriver:

  Jag håller med!

 2. Kurt Inte Wallander. skriver:

  Intressant med tanke på Åkestam Holsts DR man nyligen drog ut till folk. Mkt inspirerat av denna bok. En magisk bok för övrigt.

 3. Hasse Bessic skriver:

  Brev till samhället är en klassiker. Hassan i bokform. Ett måste!

 4. Mattias skriver:

  Jag älskar Eric Ericsons böcker, spana även in författaren Kjell Dahlins bok med "provocerande" anslag på anslagstavlor och vad folk svarat på dem. Anslaget heter den kort & gott.

Kommentera