Det här är Please copy me – en blogg om konsten att skriva reklam. Eller snarare, det var en blogg. Jag startade den i augusti 2006. Sex år senare valde jag att lägga ner den. Det hann bli över 1 300 inlägg, och vartenda ett finns kvar här. Eftersom vi nu har stöpt om den i en annan form kan det hända att bilder, filmer och texter ser något annorlunda ut. Hoppas att det är lugnt.

Dan, Annika och Peter vann Tydliga texter

Många kom till start, nästan alla sköt fullt, men bara Dan Göransson, Annika Olsen och Peter Nilsson hade flytet att vinna utlottningen av boken Tydliga texter (Jenny Forsberg, 2008). Uppgiften var att pricka in synonymer till fem krångliga (läs: svartlistade) ord. Den som ställt in siktet visste att stadfästa betyder godkänna, avbida betyder vänta på, tillställa betyder skicka till, begära biträde betyder be om hjälp, och att lända till förfång är ett annat ord för att skada.

Please copy me säger grattis till vinnarna och tack till alla som tävlade!

***

Vann du inte? Försökte du inte ens? Köp boken hos Adlibris istället. Den kostar 135 kronor.2 svar till “Dan, Annika och Peter vann Tydliga texter”

  1. Filip skriver:

    Skulle inte den här texten vara tydligare – eller åtminstone mer korrekt – om det stod "utlottningen av", "stadfästa" och "förfång"?

  2. Mattias skriver:

    Filip: Jo, du har alldeles rätt. Nu är den både tydligare och mer korrekt. Tack för att du uppmärksammade mig på detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *