Det här är Please copy me – en blogg om konsten att skriva reklam. Eller snarare, det var en blogg. Jag startade den i augusti 2006. Sex år senare valde jag att lägga ner den. Det hann bli över 1 300 inlägg, och vartenda ett finns kvar här. Eftersom vi nu har stöpt om den i en annan form kan det hända att bilder, filmer och texter ser något annorlunda ut. Hoppas att det är lugnt.

Thomas Broomé målar med ord


Snart på en vägg i min lägenhet. Konstnären heter Thomas Broomé.

Här på Valentin&Byhr har vi en uppskattad konstförening, som varje år toppar julfesten med sitt konstlotteri. Alla vinner något; vissa precis vad de vill ha, andra inte vad de innerligt önskade. Jag sällade mig till de lyckliga, och vandrade hemåt i natten med verket It’s only words (Lena) under armen. Konstnären Thomas Broomé har de senaste åren valt att bygga upp sina konstverk med ord. Sweater, sweater, sweater övergår i throat, throat, chin, chin, mouth, mouth, nose, nose, forehead, forehead, hair, hair, hair. Men det upptäcker bara den som går nära nog.

Thomas Broomé är aktuell med utställningen 556 HertzGalleri Magnus Karlsson i Stockholm (öppet till och med 21 december – skynda, skynda!). Och 2007 använde McCann-Erickson i Brasilien hans ordkonstverk i annonser för språkskolan Yázigi English School.

Annonserna


Klicka lite på bilderna om du vill se detaljerna.

Copyn
Life has no subtitles. Yázigi English School.3 svar till “Thomas Broomé målar med ord”

  1. Kajsa skriver:

    Coolt! Det där missade jag. Att tavlan var uppbyggd av ord alltså. Men jag är ändå jättenöjd med lampan.

  2. Nina skriver:

    Grattis! Hoppas Uffe får njuta av mästerverket.

  3. Therese skriver:

    Kommer mer än gärna och hälsar på för att beundra konstverket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *