Det här är Please copy me – en blogg om konsten att skriva reklam. Eller snarare, det var en blogg. Jag startade den i augusti 2006. Sex år senare valde jag att lägga ner den. Det hann bli över 1 300 inlägg, och vartenda ett finns kvar här. Eftersom vi nu har stöpt om den i en annan form kan det hända att bilder, filmer och texter ser något annorlunda ut. Hoppas att det är lugnt.

Kolla! Göteborgs-Posten skriver om mig

Här kommer härlig helgläsning för dig som funderar på att utbilda dig till copywriter – eller vill läsa om min väg in i reklambranschen. På den vägen har givetvis den här bloggen spelat en viktig roll också.

Läs hela artikeln
Göteborgs-Posten: Han knep reklamjobbet
(i söndagens papperstidning är rubriken "Mattias knep reklamplatsen")

Hur fick du själv in foten i branschen? Genom utbildning, kontakter eller på ett bananskal?

***

Bilden är tagen i ljusgården hos oss på Valentin&Byhr. Kom gärna förbi på en kaffe om du är närheten.8 svar till “Kolla! Göteborgs-Posten skriver om mig”

 1. Anjo skriver:

  Tja, jag var på väg att dö psykiskt på mitt jobb, mitt grymma extraknäck på en engelsk nyhetsbyrå var över och jag funderade på att lämna allt, be farsan om ett handlån och bara dra dit pepparn växer. Då dök det upp en annons där de sökte en copywriter… Så började det.

 2. Anonym skriver:

  han är överallt! resumé, gp, vad ska det bli nästa gång? jag satsar en slant på let´s dance. stort grattis mattias!

 3. CJ skriver:

  Snyggt! Själv så siktar jag på att komma in i antingen reklambranschen eller PR-branschen, med hjälp av en IHM-utbildning.

  Vet du om Valentin&Byhr söker planners/kommunikationsstrateger?

 4. Mattias skriver:

  : Haha. Nä, ingenting förvånar mig heller längre.

  CJ: Skicka ett mejl till mig, så berättar jag vem hos oss du bör höra av dig till.

 5. Nina skriver:

  Du är snart större än kungen, måste jag börja nia dig nu?

 6. anna skriver:

  Jag har jobbat som copy ett par år men får inget nytt nu och håller på att bli tokig av att frilansa. Hur fasiken ska man göra liksom? Vems kaffe ska jag behöva koka för att få ett bra jobb så småningom?

 7. Mattias skriver:

  Nina: Det ska nog inte vara nödvändigt.

  anna: Bra fråga. Jag listar aktuella platsannonser på startsidan. I övrigt gäller väl som alltid kontakter, talang och ett sjuhelsikes driv. Lycka till!

 8. Emil H skriver:

  Jag gjorde som fler svenskar borde göra: Startade eget. Från scratch. Verkar inte finnas bland alternativen för de flesta, konstigt nog.

Kommentera