Det här är Please copy me – en blogg om konsten att skriva reklam. Eller snarare, det var en blogg. Jag startade den i augusti 2006. Sex år senare valde jag att lägga ner den. Det hann bli över 1 300 inlägg, och vartenda ett finns kvar här. Eftersom vi nu har stöpt om den i en annan form kan det hända att bilder, filmer och texter ser något annorlunda ut. Hoppas att det är lugnt.

Manliga kärleksförklaringar från McDonald's


Klicka på bilden för större text och logotyp.

Magnus Jakobsson (copywriter) och Fredrik Simonsson (art director) har känt varandra bra länge, men aldrig har samarbetet fungerar bättre än nu. Anledningen? De båda DDB Stockholm-kreatörerna umgås aldrig på jobbet, sköter den mesta konversationen med mejl och några sporadiska meningar i korridoren (däremot ser de till att umgås privat på kvällar, helger och semestrar) källa. Och det verkar ju gå hyggligt; i nästa vecka rullar de – på uppdrag av McDonald’s – ut den här monolog-annonsen med doft av alkoånga och uppoffrande kärlek. Det kommande numret av Café är först med att få påhälsning.      

Vad tycker du?

***

Är det för mycket DDB Stockholm och McDonald’sPlease copy me, tycker du? Men kom igen! Skicka kampanjer som du själv har gjort, eller önskar att du hade gjort, så skriver jag gärna om dem.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *