Det här är Please copy me – en blogg om konsten att skriva reklam. Eller snarare, det var en blogg. Jag startade den i augusti 2006. Sex år senare valde jag att lägga ner den. Det hann bli över 1 300 inlägg, och vartenda ett finns kvar här. Eftersom vi nu har stöpt om den i en annan form kan det hända att bilder, filmer och texter ser något annorlunda ut. Hoppas att det är lugnt.

En fullständigt revolutionerande dryckesautomat för kunskapstörstiga

Det mest spännande webbverktyget around just nu är tveklöst Wolfram|Alpha. Det är en kunskapsmotor (inte sökmotor; Google kan vara lugna) som spottar ut prydliga, överskådliga och omfattande uppgifter om typ allting du vill veta. Den kan göra det mest krångliga matematiska uträkningar, berätta vad det är för väder i Shanghai, hur många som bor i Falköping och – givetvis – säga vad H2SO4 är en kemisk formel för. Resten får du utforska själv:

www.wolframalpha.com2 svar till “En fullständigt revolutionerande dryckesautomat för kunskapstörstiga”

 1. Johan Ronnestam skriver:

  Spännande för att den har ny teknik ja. Men kör en sökning på ex H2SO4 på Google. Första träff blir Wikipedia som tömmer ut ämnet betydligt bättre.

  Wolfram är lite som de första schackdatorerna. De ska teoretiskt slå människan men vi överraskar gång på gång.

  Ha en go helg 🙂

 2. Mattias skriver:

  Hej Johan! Kul med du inte håller med mig. Tyvärr tycker jag att din jämförelse haltar. Wolfram är med största säkerhet inte byggd för att i första hand konkurrera med Wikipedia. Här handlar det ju om rådata från säkra källor, presenterade på ett överskådligt, imponerande och gräva-djupare-triggande sätt. Det tycker jag.

  Önskar dig en trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *