Över 450 idéer på 3,65 timmar = världsrekord för Idépedia!

Läs gärna det här först. Läs sedan det här:

idepedia1

Nu är klart och officiellt: tillsammans har vi lyckats sätta världsrekord i idéer! Under 3,65 timmar har kreatörsgrupperna på Entreprenörsdagen, satellitgrupper ute i landet samt många idésprutor på Facebook och Twitter hittat och formulerat över 450 genomförbara idéer (!). Det är sig är helt fantastiskt. Och fantastiskt var det också att få vara med i den kittel av tankar, röster, lappar, ballonger och skratt som kokade i Idépedia-centret på Svenska Mässan. Det var befriande roligt att tillsammans med smarta, knäppa, strukturerade människor få prata lösningar på små och stora problem. I långa, intensiva stunder tänkte jag tillsammans med Eva Olsson, cafédrottning; Frida Sjöstam arkitekt; Jens Thoms-Ivarsson, industridesigner; Karin Lycke, art director; Cecilia Wilson, brevrevolutionär; och Jonas Johansson, interaktionsdesigner.

RESULTATET: ETT WIKIPEDIA FÖR IDÉER
Klockan 16.09 – då världsrekordförsöket var i hamn och världsrekordet ett faktum – lanserades Idépedia.se, landets första wikipedia för idéer. Där hittar du nu hela listan över de utvalda idéerna. Bland dem hittar du:

Genitaxi – taxichauffören är påläst på vissa ämnen och diskuterar eller föreläser om dessa under resans gång.
SMS-spara – banker låser dina pengar via sms en period som du själv väljer.
Kreativitetsgym – istället för att träna kroppen kan man här träna hjärnan och sin kreativitet.
Rolling tapas – tapasrestaurang med rullband.

Och här nedanför hittar du några av de idéer som jag var med om att ta fram. Men de är inte mina längre. De är dina, och du får göra vad du vill med dem. Enda kravet är att du någonstans finstilt skriver att du fått idén via Idépedia.
Mementor
– handla-hjälp för äldre och rörelsehindrade.
Bra musik för alla – Idol-audition för gatumusikanter.
Fimpfack – cigg-samlare (i cigarettpaketet) som “kombilock på snusdosor”.
Cafékontorspeciella kontorsplatser på utvalda kafeér.
Clean Sunday – frivilliga städar stan på söndagar.
Jag är din coach!
– som Match.com fast där du söker en coach-kompis eller vill själv vara en.

FORTSÄTT BIDRA MED IDÉER!
www.idepedia.se kan du närsomhelst bidra med din idé. Använd formuläret här.

navid_idepediFoto: Oskar Hanska

Stort tack till Navid Modiri (bilden), Marie Alsér och alla andra som gjorde världsrekordet möjligt!