Det här är Please copy me – en blogg om konsten att skriva reklam. Eller snarare, det var en blogg. Jag startade den i augusti 2006. Sex år senare valde jag att lägga ner den. Det hann bli över 1 300 inlägg, och vartenda ett finns kvar här. Eftersom vi nu har stöpt om den i en annan form kan det hända att bilder, filmer och texter ser något annorlunda ut. Hoppas att det är lugnt.

Åh titta! Typografisk poesi.

wordboner

Wordboner är t-shirtvarumärket som kombinerar tyg, tecken och typografi på ett sätt som blir kul och konstnärligt. Nu firar sajten 1 år (ha den äran!), och har redan lyckats samlat massor av kreativa tryck – och besökare; närmare 10 000 om dagen. Det är svårt att inte bli fast, och lätt att bli ruinerad. Men titta kostar som bekant ingenting.

change

googlehome

win

Funderar du på definitionen av ordet wordboner? Urban Dictionary ger svaret: A single word, sentence, expression or any other piece of text expressed in a graphical way as an illustration/digital art; a typography with a deeper meaning. It usually contains political, religious or philosophical themes; can be provocative and often cuss words and profanities are used. The term originated in the early 2009 as a part of wordboner.com.

www.wordboner.com

Tipstack till Andreas Karlsson, webbutvecklare och grundare av webbyrån We Up North.

Ett svar till “Åh titta! Typografisk poesi.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *