Det här är slutet på resan. Och början på en ny.

Efter tre år som copywriter på Valentin & Byhr har jag valt att säga upp mig. Jag är kvar på byrån ytterligare några veckor, och gör min sista arbetsdag den 8 oktober. Jag kommer därefter att arbeta parallellt med boken*, bloggen och uppdrag som frilanscopywriter. Dessutom kommer jag att tillsammans med Navid Modiri under hösten lägga grunden till det som kommer att bli Sveriges mest inspirerande företag (mer om det kommer vi att berätta i början av november).

Jag har Valentin & Byhr att tacka för mycket. Det har varit min väg in i en reklambransch med många sidor. Mina år där har varit en makalös resa. En resa i 170 knyck mellan möten och inspelningar, genom Skånes rapsfält för att prata med en miljardär, på märkligt roliga fester och afterworker, till nattliga bad i algblommigt vatten, representationsmiddagar, i timslånga köer genom Moskva, till hembakat kaffebröd i Mockfjärd, idéångest, vilse i Paris, idéglädje, presentationer, sommarrodelbanor och såklart… tidrapportering. Det har varit fantastiskt lärorikt, omtumlande och härligt. Tack till er som varit med på den resan – jag önskar jag kunde, men kan inte, nämna er alla. Jag har uppnått en del, men har – tro mig – mycket kvar att bevisa och uträtta.

Nu börjar en ny resa med nya uppmaningar, nya jobb och nya tankar. Det känns grymt spännande. Jag hoppas att du vill vara med. Och jag vet ungefär lika lite som du vilken väg den resan kommer att ta; det är just därför jag vill göra den. För om det är någonting jag har lärt mig under mina första år i branschen är det att jag vågar mer än jag tror.

Och nu till det riktigt roliga. Du som vill anlita, anställa eller samarbeta med mig har inga skäl att låta bli. Det kan handla om kortare eller längre uppdrag, projekt, samarbeten och föreläsningar**. Vill du? Använd då formuläret, mejla till mattias@akerberg.com eller ring 0708-73 77 75.

PLEASE HIRE ME
Använd det här formuläret om du vill anlita, anställa eller samarbeta med mig. Beskriv gärna uppdraget/projektet och dess omfattning och tidsramar. Jag återkommer till dig så snart jag någonsin kan.

[contact-form 1 “Kontaktformulär 1”]


* Boken, som har arbetsnamnet Copywriterbibeln, kommer ut i september 2011. Det utgivande förlaget heter Roos & Tegnér. Under hösten och våren pågår arbetet med att skapa boken om den svåra konsten att skriva reklam. Du kan redan nu förhandsboka boken med ett välriktat mejl till mattias@akerberg.com (ange Copywriterbibeln i ämnesraden).

** Under hösten kommer jag att föreläsa på företag och skolor. Bland annat gästar jag KY-Akademien i Göteborg och föreläser där om reklam och copywriting.