En tårta som tack (med vaniljkräm och blåbärsmousse)

Please eat me
Tack för att du läser. Please eat me.

En dag för fyra och ett halvt år startade jag en blogg. Du läser den nu. Men till en början var den mest för mig, ett ställe där jag samlade allt det där jag hade samlat på mig i anteckningsblocket, i skrivbordslådan och i huvudet. Bloggen blev ett sätt att få ner saker och tankar på skärm, och ut till den som hade intresse av att läsa. Det visade sig mest vara några tappra klasskamrater. Att de läste gjorde mig verkligen glad. Sedan hittade några fler hit, varav vissa hörde av sig med uppmuntrande ord. Sedan fler och fler, och undan för undan har ni kommer att bli verkligt många. En bra dag är ni över 1 000 som kommer hit för att läsa. Det är mäktigt, läskigt, konstigt, triggande och fint. Du är en starkt bidragande anledning till att jag får uppleva alla de där känslorna.

Det är – tycker jag – på sin plats att säga tack. Tack för att du läser. Och jag väljer att göra det nu, när ni gått och blivit över 3 000 (!) följare på Twitter – och sprängt 1 500-medlemsvallen i Facebook-gruppen Jag läser Please copy me. Jag skapade ett lotteri, där ditt namn hamnade bland många tusen andras i den virtuella tombolan. Förstapriset: en hemmagjord prinsesstårta med grädde, vaniljkräm och blåbärsmousse. Snurr, snurr, snurr. Och vinnaren är…

Henrik Sputnes

Henrik Sputnes. Han är kulturprojektledare och programproducent för Göteborgs Förening för Filosofi och Psykoanalys. Minuter efter att jag skickat ett mejl och berättat att han vunnit tårtan ringer han – bubblande glad – bara för att försäkra sig om att det hela är riktigt. Och det är det såklart.

Idag har jag personligen levererat tårtan hem till Henrik, som fortfarande lycklig och en smula förvånad, öppnade kartongen och igen tackade för tacket. Han berättade att han upptäckte Please copy me genom sin kompis Jennie, och sedan dess har följt den med intresse. Och att han nu har bjudit in vännerna på tårtkalas! Stort grattis, Henrik.

Jag hoppas att också du som inte vann förstår att den här tårtan symboliserar min uppskattning till alla er som läser, följer och gillar den här bloggen. Tack.

Anna Gustafsson förtjänar det största tacket. Hon studerar till art director på Yrkeshögskolan Göteborg (tidigare KY-Akademien). Hon insisterade på att få baka tårtan, och hon visade sig vara en sann hejare på det där. Om hon – vilket jag tror – är lika duktig på att baka reklam får bara den reklambyrå, i Göteborg eller Stockholm, som erbjuder henne en praktikplats med början av april veta. Den byrå som arbetar med uppdragsgivare inom mat och dryck borde inte tveka en sekund, utan istället ta raka vägen till Annas blogg om muffins, cupcakes och inspiration.