Det här är Please copy me – en blogg om konsten att skriva reklam. Eller snarare, det var en blogg. Jag startade den i augusti 2006. Sex år senare valde jag att lägga ner den. Det hann bli över 1 300 inlägg, och vartenda ett finns kvar här. Eftersom vi nu har stöpt om den i en annan form kan det hända att bilder, filmer och texter ser något annorlunda ut. Hoppas att det är lugnt.

Niclas Carlsson: "Här är receptet på en lyckad Ica-reklamfilm"

Få i den svenska reklambranschen känner till Niclas Carlsson. Det är väldigt konstigt. Särskilt med tanke på att han varit med om att skapa över 120 reklamfilmer för Ica och gjort en radda moderna reklamklassiker för ComHem. Dessutom har han arbetat för SJ, Åhléns, Lotto och A Non Smoking Generation (hans portfolio hittar du här). I den kommande boken om copywriting, som utkommer i oktober 2011, finns en omfattande intervju med Niclas. Och efter att ha lämnat King för Lowe Brindfors tänker han, här och nu, avslöja receptet på en lyckad Ica-reklamfilm:

Detta är den fjärde inför-intervjun av fyra. Kolla de tidigare också: Anna, Magnus, Petrus och Martin.

Om du vill försäkra den om att få köpa boken först: förhandsboka den med ett mejl till mattias@akerberg.com (skriver Förhandsbokning i ämnesraden).

Ett svar till “Niclas Carlsson: "Här är receptet på en lyckad Ica-reklamfilm"”

  1. Tony skriver:

    Vore kul om Niclas ville lista(länka) sina favorit ICA-filmer.

Kommentera