Det här är Please copy me – en blogg om konsten att skriva reklam. Eller snarare, det var en blogg. Jag startade den i augusti 2006. Sex år senare valde jag att lägga ner den. Det hann bli över 1 300 inlägg, och vartenda ett finns kvar här. Eftersom vi nu har stöpt om den i en annan form kan det hända att bilder, filmer och texter ser något annorlunda ut. Hoppas att det är lugnt.

Tio art directors ställer ut fotokonst utan krav

ad_ok

Stockholm har redan sitt Fotografiska. Och i mars 2011 fick Göteborg – äntligen! –  sitt första galleri för fotografisk konst. En av de första utställningar på Eugén & William blir Another Direction, där tio art directors från stans reklamvärld ställer ut sin fotokonst. Varje konstnär får en väggyta på 1×4 meter till sitt förfogande. Samlingsutställningen är tänkt att bli ett utmanande möte mellan den konstnärliga möjligheten att uttrycka sig fritt och det strikt kommersiella konstnärskapet, som är vardag för dessa art directors:

  • Håkan Aludd, Sunny side up
  • Andrew Cowie, C52
  • Elisabeth Dunker, Fine Little Day
  • Jan Eneroth, GOSS
  • Henrik Gustafsson, Stendahls
  • Helena Gyllensvärd, Gyllensvärd & Co
  • Nicklas Hultman, Valentin & Byhr
  • Karin Jacobsson, Forsman & Bodenfors
  • Emil Jonsson, Dear Friends
  • Martin Necander, Hey it’s Enrico Pallazzo!

Utställningen öppnar med vernissage lördagen den 17 september klockan 12-16, och pågår till och med den 1 oktober. Adressen är Erik Dahlbergsgatan 3. Redan nu har över 240 personer anmält sig till vernissage-eventet på Facebook.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *