Det här är Please copy me – en blogg om konsten att skriva reklam. Eller snarare, det var en blogg. Jag startade den i augusti 2006. Sex år senare valde jag att lägga ner den. Det hann bli över 1 300 inlägg, och vartenda ett finns kvar här. Eftersom vi nu har stöpt om den i en annan form kan det hända att bilder, filmer och texter ser något annorlunda ut. Hoppas att det är lugnt.

Möten äter upp din tid

Möte

Den här illustrationen är så bra. Tipstack till Joakim Nilsson.

Vi undviker gärna långa möten – det var inte direkt därför vi valde det här jobbet. De bästa arbetsdagarna är dagarna utan möten, då vi kan koncentrera oss helt på det som är riktigt kul : att komma på bra idéer.

Martin Marklund i Sälj det med ord! – konsten att skriva reklam

Jag gillar verkligen att träffa människor, men jag ogillar möten. Under mitt första år som frilanscopywriter har jag suttit i rekordfå – och alltid effektiva – möten. Det är jag glad för. Och visst kan man göra sig lustig över det här med möten, men faktum är att det är ett jätteproblem. För många (onödiga) möten äter upp den tid och kraft som du kunde ha lagt på att jobba. Alla möten borde vara färre och kortare (läs: mer effektiva). Gå därför bara på de möten som du verkligen måste vara med på (dra en lögn om så behövs), och kräv att de där två timmarna är väl investerad tid. Annars kan det lika gärna kvitta.

Läs också
Jason Fried om konsten att jobba på jobbetKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *