Det här är Please copy me – en blogg om konsten att skriva reklam. Eller snarare, det var en blogg. Jag startade den i augusti 2006. Sex år senare valde jag att lägga ner den. Det hann bli över 1 300 inlägg, och vartenda ett finns kvar här. Eftersom vi nu har stöpt om den i en annan form kan det hända att bilder, filmer och texter ser något annorlunda ut. Hoppas att det är lugnt.

II

Tyst

Har du tänkt på hur sällan vi hör tystnad, hur ofta vi fånigt jagar digital bekräftelse, kollar mejlen, statusuppdaterar, kollar mejlen – och hur sällan vi gör precis ingenting? Det har jag, och känner allt oftare ett behov av att bryta med allt under en kortare eller längre tid. Amitay Tweeto har också tänkt på det här – och har skapat en webbplats som erbjuder den där pausen. I en kortintervju på Advance Humanity förklarar han:

The idea came from a personal need to get some quiet for myself. I, like everyone, consume social networking all the time so I know how noisy it can get and how easy it is to forget to take some time for yourself. I created the quiet place because I wanted to tell my friends that it’s ok to take a real break from time to time.

Mitt i allt det digitala, sociala, reklamiga är det befriande att inte allt har en uppdragsgivare, eller säljer en produkt. Det här är en riktigt fin kampanj för tystnad.

www.thequietplaceproject.com

***

Bonus I. Låten The Steve Jobs Moment of Silence – som kan köpas på iTunes – är åtta sekunder tystnad till minne av Jobs kamp mot cancer. Alla intäkter går oavkortat till organisationer som jobbar för att förinta sjukdomen.

***

Bonus II. Rosie Thomas är en fantastisk artist. Hennes röst får tillvaron att stanna upp en stund. Efter fyra tysta år släpper hon den 14 februari albumet With love. Här är första singeln Where was I:3 svar till “II”

  1. Mattias skriver:

    Sorry, missade att du också hade länkat.

Kommentera