Det här är Please copy me – en blogg om konsten att skriva reklam. Eller snarare, det var en blogg. Jag startade den i augusti 2006. Sex år senare valde jag att lägga ner den. Det hann bli över 1 300 inlägg, och vartenda ett finns kvar här. Eftersom vi nu har stöpt om den i en annan form kan det hända att bilder, filmer och texter ser något annorlunda ut. Hoppas att det är lugnt.

Petrus och Martin om portfolio: "Gör egna grejer."

Petrus & Martin

Hej Petrus Kukulski och Martin Marklund, copywriters på Honesty. Hur tycker ni att man som copywriter bör utforma sin portfolio?
Martin: När jag efter Berghs sökte mitt första jobb visade jag inga reklamgrejer som jag hade gjort på skolan. Istället hade jag med mig mina egna filmmanus som jag hade suttit och skrivit för olika varumärken. Mina tips är: gör egna grejer, sitt på din kammare, visa vem du är.
Petrus: Jag hade gjort allt själv, klippt och klistrat och ritat. Då kändes det personligt och visuellt eget. Jag trodde på det och tyckte om det själv. Många snackar om att man måste visa ett koncept, men ibland räcker det långt med fem bra annonser. Det talar sitt tydliga språk.Ett svar till “Petrus och Martin om portfolio: "Gör egna grejer."”

  1. A skriver:

    Bästa killarna. (y)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *