Det här är Please copy me – en blogg om konsten att skriva reklam. Eller snarare, det var en blogg. Jag startade den i augusti 2006. Sex år senare valde jag att lägga ner den. Det hann bli över 1 300 inlägg, och vartenda ett finns kvar här. Eftersom vi nu har stöpt om den i en annan form kan det hända att bilder, filmer och texter ser något annorlunda ut. Hoppas att det är lugnt.

Tjenare, tjänare!

En copywriter är en tjänare.

Det menar Jeff Goins, författare till boken You are a writer. En copywriter är osjälvisk – och skapar och skriver aldrig någonsin för sin egen skull. Hen löser problem, besvarar frågor och gör sin läsare en tjänst. Så: som copywriter, tänk vad kan jag ge? istället för vad kan jag få? Eller som Steve Hayden väljer att uttrycka saken:

If you want to be a well-paid copywriter,
please your client.
If you want to be an award-winning copywriter,
please yourself.
If you want to be a great copywriter,
please your reader.


Kommentera