Det här är Please copy me – en blogg om konsten att skriva reklam. Eller snarare, det var en blogg. Jag startade den i augusti 2006. Sex år senare valde jag att lägga ner den. Det hann bli över 1 300 inlägg, och vartenda ett finns kvar här. Eftersom vi nu har stöpt om den i en annan form kan det hända att bilder, filmer och texter ser något annorlunda ut. Hoppas att det är lugnt.

Inspiration // Folk som läser


Foto: Ourit Ben-Haïm

Att läsa är att resa, säger Akademibokhandeln. Och omvänt är att resa för många synonymt med att läsa; i tunnelbanan, på vagnen, på tåget, i bussen, på flyget – vi läser. Själv har jag ofta svårt att inte (diskret) snegla ner i andras böcker, för att bara i en mening få vara i den värld som de befinner sig i istället för att vara här och nu. De ser alltid så uppslukade och tillfreds ut, de som mitt i rusningshetsen är försjunkna i en uppslagen bok.

Ourit Ben-Haïm är också fascinerad av resande läsande människor. Hennes senaste fotoprojekt – The Underground New York Public Library – fångar folk med som flyr in i bokens värld mellan Franklin Avenue och Grand Central. I ett halvår nu har hon publicerat fotografier på folk med bok. Varje söndag postar hon en bild på någon som läser Bibeln. Och förutom en rad vackra fotografier ger den här bloggen också många, många lysande boktips.

www.undergroundnewyorkpubliclibrary.com

 

via Niclas Strandh

Ett svar till “Inspiration // Folk som läser”

  1. JennieJakoba skriver:

    Vilken underbar bloggidé! Dessutom vackra foton, även om man får en viss hint av att man tjuvtittar på något som var tänkt att vara privat. Privat i det offentliga. Tack för bloggtipset!

Kommentera