Det här är Please copy me – en blogg om konsten att skriva reklam. Eller snarare, det var en blogg. Jag startade den i augusti 2006. Sex år senare valde jag att lägga ner den. Det hann bli över 1 300 inlägg, och vartenda ett finns kvar här. Eftersom vi nu har stöpt om den i en annan form kan det hända att bilder, filmer och texter ser något annorlunda ut. Hoppas att det är lugnt.

Anders & Åsa gör nya logotypen för Please copy me

I samband med att Please copy me nu förvandlas från blogg till analogt månadsbrev har jag också bestämt att göra om logotypen. Eller göra om och göra om förresten; faktum är att det nu äntligen blir en riktig logotyp (den som har hängt sedan starten slängde jag ihop på en kvart).

Åsa Dahlbäck och Anders Söderberg är två – på alla sätt – fantastiska formgivare; varmhjärtade, lyhörda och jädrigt begåvade. Tillsammans har de en dotter och en designbyrå. De fick uppdraget att göra logotypen för Please copy me. Nu är de klara, och här är resultatet:

 

 

Anders och Åsa har dessutom tagit fram färgskala, typografi och symboler som markerar steget från digitalt till analogt, från blogg till månadsbrev. Och just nu jobbar de båda också med att skapa formen för det första månadsbrevet, som utkommer den 25 september. Det kommer att bli härligt bra.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *