Det här är Please copy me – en blogg om konsten att skriva reklam. Eller snarare, det var en blogg. Jag startade den i augusti 2006. Sex år senare valde jag att lägga ner den. Det hann bli över 1 300 inlägg, och vartenda ett finns kvar här. Eftersom vi nu har stöpt om den i en annan form kan det hända att bilder, filmer och texter ser något annorlunda ut. Hoppas att det är lugnt.

”Sommar” med Fredrik Backman – låt varenda tonåring få höra

Fredrik Backman – Sommar 2017

Jag lyssnar på Fredrik Backmans sommarprat med ett fånigt leende över hela ansiktet. Det här är så bra, så bra. Det är träffsäkert roligt – och sällsynt inspirerande. Och istället för att prata till de redan frälsta väljer Fredrik Backman klokt att viga hela sitt program åt att ge tips till unga människor som vill skriva själva. Jag önskar att mina svensklärare på högstadiet eller gymnasiet hade spelat den här författarskolan högt för hela klassen (det hade varit den bästa lektionen under skoltiden). Jag önskar att alla som är svensklärare nu tar den chansen med sina klasser. Bara gör det! Låt varenda tonåring få höra.

Lyssna på Sommar med Fredrik Backman (eller spela upp det för din klass)

Bonus: Jan Gradvall intervjuar Fredrik Backman – ”En man som heter Fredrik”Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *