Börja med målet – arbetet med #Copyboken och #Copypodden är igång

La Cala de Mijas Spanien

Jag blickar ut över Mijas-bergen och den green-gröna golfbanan som breder ut sig framför balkongen här på andra våningen. Fåglarna kvittrar ovetande i palmerna.

Världen är sig inte lik. Corona-pandemin håller alla i sitt grepp.

Mitt i allt detta vackra och ovissa tänker jag på detta att börja med målet.

Börja med målet

Om du vill uppnå något: börja med att tänka på målet. Vad har du bestämt dig för att uppnå?

Önska inte, då lär det bara stanna vid ett önskemål. Istället: vad är verkligen målet? Se det framför dig, som Vasaloppsmålet eller det breda målsnöre efter upploppet på maran. Målet är målet. Och om du börjar där är det ”bara” att backa, och punkta ner de steg du måste ta för att ta dig dit från där du är idag. Du har planen klar, och vet att ”om jag tar de här stegen, då kommer jag att nå i mål”.

Jag har bestämt mig för att skriva en bok om copywriting. Arbetstiteln är Copyboken, och jag har bestämt att den kommer ut den 28 oktober 2021 (då är det 10 år sedan Christer Wiklander och jag gav ut ”Sälj det med ord”).

Ta steg 1

När du har punktat upp planen från nu till målet, fråga dig: vilket är det första steget, som jag kommer att ta idag?

Jag tittar på min lista över de copywriters som jag tänker intervjua för boken. Jag sätter igång.

Jag sätter igång med Copyboken (går i mål i oktober 2021)

Mitt i allt detta ringer jag den person som har en extra vill-verkligen-ha-med-stjärna framför sig på listan.

Vi har aldrig tidigare snackat, men nu gör vi det i över 30 minuter. Jag blir enormt glad av vårt samtal, och för en stund tänker jag inte på det som händer och hotar i världen runt omkring. Vi bestämmer dag i maj för en första längre intervju via video. Senare samma dag mejlar frågan om att vara med till ytterligare en copywriter på listan. Jag är igång.

Min plan för Copyboken och Copypodden

  • Boka upp 10 videomötes-intervjuer senast den 3 april 2020
  • Genomföra 10 videomötes-intervjuer senast den 18 juni 2020
  • Spela in 10 intervju-avsnitt av Copypodden senast den 7 oktober
  • Släppa första podd-avsnittet den 28 oktober, och därefter 25 november 2020 (sedan en gång i månaden till den 29 september 2021)
  • Oktober 2020 till mars 2021: skriva boken
  • Mars till maj 2021: korrekturläsa, redigera och färdigställa alla bokens texter
  • Maj till augusti 2021: formge och sätta boken
  • September 2021: skicka boken till tryck
  • 28 oktober 2021: Boken möter världen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *