Möt Mattias

33 år. Copywriter i Göteborg. Det är den korta versionen. Den längre hittar du här nedanför. Vill du mejla honom? Adressen är mattias@pleasecopyme.se 

Mattias Åkerberg är frilansande copywriter, författare och föreläsare. Mattias har över tio års erfarenhet av att tänka ut kreativa idéer och skriva reklamtexter som får folk att agera.

***

Sedan 2010 driver Mattias egna reklambyrån Please copy me; dessförinnan (2007-2010) arbetade han på reklambyrån Valentin & Byhr. Bland hans uppdragsgivare under åren finns: Svenska Mässan, 55 kvadrat, Got Event, Skanska, Blocket Jobb, Chalmers, WSP, Nimo, GöteborgsVarvet, Kulturrådet, Volvo Cars och David Stiernholm. > Jag vill se en kavalkad över jobb som Mattias har gjort

***

Mattias ger också föreläsningar om skrivande, reklam och kreativitet. Han är författare till böckerna Sälj det med ord (2011) och Ett hum om vin – del 1 (2015). Mattias är utbildad kommunikatör på Högskolan i Jönköping (2002-2005), och har studerat Reklam & marknadsföring på Yrkeshögskolan Göteborg (2006-2007).

***

Anna Laurin, ämnesansvarig på Berghs School of Communication, säger om Mattias:

”Copywriting har alltid varit ett rätt nördigt ämne som betytt mycket för några få. Mattias har tagit det in i 2000-talet med en fin kombination av digitala och analoga medier. Med tiden har hans engagemang utvecklats till en hel livsstil. Hans bok och hans blogg betyder numer mycket för många.”

Du som tycker om språk och ord och texter har mycket gemensamt med Mattias. I sin bok Sälj det med ord dyker han in i viktiga frågor som ”Hur använder du semikolon?”, ”Hur skriver jag en rubrik som får läsare? och ”Får man börja en mening med Och?”. Boken finns att köpa här för 320 kronor. Om du vill köpa Mattias bok Ett hum om vin finns den här, på bloggen med samma namn.

Kontakta Mattias

Har du ett uppdrag, en fråga eller ett tips? Fyll i formuläret och tryck Skicka, så får du ett svar inom kort.
”Mattias är den nya tidens kommunikatör.”
Peter Jansson Ling, vd, Ord&Bild Reklambyrå