Därför skriver jag här

Jag skriver här för att lära mig mer om att skriva. Jag tror att det är ett bra sätt att bli bättre (kanske är det det enda sättet?). Under hösten kommer jag att ha praktik i tre månader på en reklambyrå i Göteborg. Jag kommer att praktisera som copy, och kommer därför före, under och efter denna period att blogga om att skriva reklam. Här samlar jag råd och citat och strålande exempel och boktips i en rätt salig röra. Ett slags utlopp för behovet att samla det jag samlar. Därför är min viktigaste läsare jag själv (jo, det är klyschigt), men jag vill naturligtvis att du med andra infallsvinklar och kunskaper ska bidra med kommentarer och synpunkter. Ta gärna del av det jag skriver. Det är därför bloggen heter Please copy me; gör mig bättre på copy! Sno! Kopiera! Snälla!

Mer…
Jag som skriver på Please copy me heter Mattias Åkerberg. Jag är 24 år och bor i Göteborg där jag läser KY-utbildningen Reklam och marknadsföring på Lindholmen. Just nu läser jag Volvo Lastvagnar av Erlend Loe och lyssnar på Loney, Dear och Josh Ritter. Jag svarar om du skriver till mattias@akerberg.com.6 svar till “Därför skriver jag här”

 1. lord Fredruk skriver:

  Bra initiativ. Jag bokmärker.

 2. alfie skriver:

  Intressant blogg! Kommer att bevakas.

 3. Louise skriver:

  Ja, jag håller med om att detta är en högst intressant och nyttig blogg, även för andra än dig. Känner med ens att min blogg inte står sig så bra i jämförelse. Får väl hotta upp min sida så att jag kan få ut mer av mitt skrivande, istället för mitt liv.

 4. Therese skriver:

  Hur lyckades du få en praktik på en reklambyrå?
  Snälla, tell me how!!!

 5. Mattias skriver:

  Hej Therese! Din fråga är befogad. Jag är då rakt inte någon expert vad det gäller att få praktikplats, men kan kort berätta om hur jag gått tillväga. För det första: hitta en byrå där du tror att du skulle trivas. Min första praktik (vintern 2004) gjorde jag på en byrå i Umeå, typ 100 mil från min studieort. Anledningen? Jag hade läst om byrån och blivit nyfiken på just deras sätt att göra reklam. De välkomnade mig med öppna armar och jag lärde mig massor under de två månaderna. Med kontakter kommer man långt; har du inga så se till att hitta. Tala vitt och brett om att du vill praktisera på en reklambyrå; du ska se att någon i din närhet känner någon (som känner någon) som kan vara en viktig kontakt. Till sist hänger mycket på dig själv såklart. Har du arbetsprover som visar att du inte är alldeles grön? Bra. Om inte, visa att du är hungrig, att du vill lära dig och kan vara en tillgång för den byrån där du söker praktik. Detta var några allmänna tips skrivna i hast. Om du vill ha mer konkreta tips, svarar jag om du skriver till mattias@akerberg.com. Lycka till!