Högt och träffsäkert från Glocalnet

103270-16

Att Glocalnet är lågt har Garbergs hjälpt företaget att kommunicera framgångsrikt i närmare två år nu. Bredband och fast telefoni har länge varit deras starka kort. Nu satsar Glocalnet dessutom på mobiltelefoni. Under parollen Prata lägre gör man reklam i tv, dagspress och i Stockholms tunnelbana.  Annonserna finns i två varianter; en som förklarar argumenterar med text och en som för fram fördelarna med hjälp av enkla bilder. Copywriter för kampanjen är Johan Van Der Schoot.

COPYN
Rubrik: Prata lägre!

I affärer, på bussar, gator och torg – länge har svenska folket pratat alldeles för högt i sina mobiltelefoner. Men nu tänker vi på Glocalnet göra något åt saken.
Eftersom vi på kort tid blivit en av Sveriges största teleoperatörer, men inte har de stora telebolagens dyra vanor, betyder det glada nyheter för trötta öron och plånböcker.
Till att börja med har vi varken bomber, knockouter eller krångliga prisplaner. Bara ett enda abonnemang med lika lågt pris till alla: 19:- i månaden. Att ringa till andra fasta och mobila Glocalnettelefoner kostar 0:-. Bindningstid har vi inte heller. Däremot både GSM- och 3G-täckning. Välkommen att byta ner dig redan idag på glocalnet.se eller 0775-75 75 75.

Glocalnet
Lägre priser på bredband och telefoni

KORTA REFLEKTIONER
Så länge mobiltelefonen funnits har folk som pratar högt varit ett ständigt irritationsmoment. Nu överför man hög och låg pratnivå till att istället handla om pris. Att folk pratar högt (dyrt) är ett problem som Glocalnet tänker åtgärda. Kommunikativt funkar kopplingen utmärkt, även om jag tycka att den känns en aning krystad.

I texten sägs det som ska sägas, och det görs kort (10 meningar). I första meningen förklaras problemet (Folk betalar för mycket). I den andra meningen ger man början till lösningen (Glocalnet tänker göra något åt saken). Sedan utlovas glada nyheter, som man förklarar i de avslutade meningarna. På sista raden uppmanas läsaren att agera och “byta ner” sig redan idag.

Tele2/Comviq, Telia och 3 är de största konkurrenterna till Glocalnet. De får alla en känga i texten. Bomber syftar säkert på 3Bomben, knockouterComviq Knockout och krångliga prisplaner på de flesta operatörer. Träffsäkert.

MER om kampanjen hittar du hos Garbergs.

Nu då, vad tycker du?