Filip Nilsson: Jag fick tid på mig. Då fanns det tid.

"Men att ta plats som kreatör, det var jättetufft. En helt ny arena för mig, även om jag visste att jag kunde skriva. Jag fick verkligen börja från botten. Skriva små anspråkslösa broschyrer, som ingen annan hade tid med, till exempel. Jag hade en enorm prestationsångest. Jag sa upp mig tre gånger första halvåret, men blev övertalad av Sven-Olof Bodenfors att stanna. Han sa åt mig att tagga ner, 'ta det lugnt, det ordnar sig!' Jag fick tid på mig. Då fanns det tid."

Copywritern Filip Nilsson berättar om den första tiden på Forsman & Bodenfors. Han började där 1989, och betraktas idag som en av landets främsta reklamskapare – någonsin. Ibland är det så vansinnigt befriande att inse att "alla är vi barn i början".  Att också Filip Nilsson har börjat från botten. Och att det måste få finnas tid att utvecklas.

Källa: Handelshögskolan vid Göteborgs universitet3 svar till “Filip Nilsson: Jag fick tid på mig. Då fanns det tid.”

 1. petter skriver:

  verkligen befriande, ja.

  hur går det med praktiken?

 2. Mattias skriver:

  Praktiken går fint. Det enda som känns verkligt trist är att bara en vecka återstår nu. Mejla mig gärna om hur det går med ditt praktiksökande.

 3. Louise skriver:

  Ja, igår hade jag ett samtal med mina chefer och copyn. Copyn sa till mig att man är inte en bra copywriter från grunden, man kan inte tro att bara för att man har klarat av en utbildning att man är en fullfjädrad copy. Det tar tid att utvecklas och lära känna sig själv som skribent samt att lära sig förstå vilket språk man ska använda på målgruppen. Dock sa hon att jag skulle bli en bra copywriter om det var det jag ville bli. Kul att få höra det iaf 😉