Årets copywriter heter Adam Wladis

103270-65
Klicka på bilden för att läsa utskicket (pdf, 195 kB)

103270-64Kampen om att få kallas sig Årets copywriter blev ett göteborgs-derby. Adam Wladis gick segrande ur striden när Guldnyckeln – tävlingen som belönar reklambyråer som skapat framgångsrik direktmarknadsföring – avgjordes i Stockholm igår (15 mars). Han vann för sin text till Frälsningsarméns direktutskick för insamling till stadens hemlösa. Sandsjö Action (med art directorn Håkan Sandsjö i spetsen) genomförde kampanjen.

Juryns motivering
Att måla bilder, framkalla känslor och inspirera till handling, bara med hjälp av orden är en konst som inte alla copywriters besitter. Troligen är det bara möjligt om han eller hon både behärskar språket och är lite av människokännare. Årets copywriter har både orden och känslan i sin penna när han med balanserad elegans och enkelhet i sitt språk får oss både att se sanningen, känna empati och öppna våra plånböcker för de sämre lottade här i världen.

Läs mer
Dagens Media: Trackster och Draft dominerade Guldnyckeln