Två dygn börjar… nu!

103270-86

Jag tillhör de tjugosju hungriga reklamstudenter* som snart kommer att minibussa till Stockholm och tävla i reklam. Två dygn senare kommer allt att vara över. Det är på pricken den tid som man i 48h** – landets största tävling för reklamstudenter ? har på sig att skapa en uppdragsannons. Tävlingen har funnits i fyra år, och är öppen för studenter vid Berghs School of Communication, Forsbergs skola, Beckmans Designhögskola och ett par andra skolor. Allt som allt har 300 studenter fått startplats. Jag är anmäld som copywriter; en brist på sådana hantverkare rådde ? inte helt oväntat ? in i det sista. I övrigt vet jag bara att man delas in i grupper om tre; med en copywriter, en strateg och en art director. Och att den bästa lösningen vinner. Resten lär ge sig. Jag har inga våldsamt höga förväntningar egentligen; det ska bli kul att vara med så klart, och man vet aldrig var det slutar. Om du vill kan du hålla tummarna, vifta med en flagga eller klappa i händerna. Det kan man komma långt på. Kanske ska du också dit?

Läs allt om tävlingen på www.48h.se

* Vi tjugosju har en sak gemensamt: vi läser alla första eller andra året på Reklam & marknadsföring på KY-Akademien i Göteborg. Jag läser andra året.

** De där fyrtioåtta timmarna pågår mellan 22 och 24 mars.