Om konsten att skriva kärleksbrev (med rätt penna)

Om reservoarpennor vore bilar skulle Parker Pen vara en spegelvaxad Rolls Royce. Kollar man på prislappen inser man att det definitivt handlar om en höginvolveringsprodukt. Därför krävs det fylligt med information för att nå och övertyga de tänkbara köparna. Och vad passar bättre än en utförlig text när det handlar om någonting så närbesläktat som en penna? Inte mycket, tänkte nog reklambyrån och skapade två annonser i bästa så-gör-du-stil.

image104
Klicka på bilden för att läsa annonsen.

1
Den första annonsen handlar om hur man skriver en annons om pennor. Det utgår lite väl mycket från skribentens verklighet; det känns en aning inskränkt och trist. Den stora behållningen i den texten är raderna Who uses pens? / People with hands, obviously. And more specifically, hands with working fingers. (Efter dessa rader skrattar jag halvhögt, fastän jag sitter och läser på bussen).

image105
Klicka på bilden för att läsa annonsen.

2
Den andra annonsen handlar om att skriva kärleksbrev. Den gillar jag skarpt. Den är rolig, utan att bli flamsig. Och den är saklig, utan att bli trist. Den placerar pennan i ett sammanhang. Den lär mig en gnutta om skrivande. Och lite mer om kärlek. Och däremellan säger den någonting viktigt om en dyr, men säkert fantastisk, reservoarpenna. As lucidly as love will pour from your heart, ink will flow from a Parker Pen.

3
Upp till dig: går detta hem?