Grattis Gustav – du vann boken!

image207

Please copy me gillar sina läsare. Därför har jag nu lottat ut en skön bok om copywriting bland de 150 av er som blivit medlemmar i Please copy me-gruppenFacebook. Den glade vinnaren heter Gustav Öquist. Han kommer om ett par dagar att kunna läsa vad Andy Maslen har att säga om reklamtexter i Write to sell – the ultimate guide to great copywriting. Gratulerar!

Gustav Öquist är för övrigt mannen bakom LIX-räknaren, som är ett fingervisande verktyg i arbetet med att skriva texter som folk förstår (eller inte fattar ett ord av). Testa LIX-räknaren här.

Läs mer
Please copy me: Ett himmelrike för alla med penna6 svar till “Grattis Gustav – du vann boken!”

 1. Linda skriver:

  Lix-mätaren var ju underbar! Tack för tipset och en tackhälsning till vinnaren, vars smidiga webblösning numer ligger fint i mappen ”referenslänkar och klassiker” i mina favoriter.

 2. Louise skriver:

  Nej, det måste vara något fel. Jag heter ju inte Gustav Öquist.

 3. Gustav skriver:

  Men det gör jag 🙂
  Roligt att vinna, särskilt en så intressant bok. Ska läsa och lära, förhoppningsvis blir kanske artiklarna man skriver lite mer säljande.

 4. Mattias skriver:

  Gustav: stort grattis. Hoppas att många upptäcker din räknare nu.
  Louise: Ingenting är fel. Förutom att ditt mellannamn är ”Dålig förlorare”… Det kommer fler chanser.

 5. Fredrik R skriver:

  Fantastisk LIX-räknare! Fast samtidigt vill jag understryka det som Gustav själv skriver: ”Observera att LIX endast ger en fingervisning om hur lätt eller svår en text är. Tolkningen av LIX-värdet är inte någon exakt vetenskap utan snarare en indikation på vilken nivå texten ligger.”
  Jag är också lite dålig förlorare. Fast i det här fallet har jag ingen anledning att känna mig förfördelad; jag tillhör den minoritet av jordens befolkning som ännu inte skaffat Facebook. Med andra ord: Grattis, Gustav!

 6. Mattias skriver:

  Nu har Gustav fixat med en mer värdig adress till lix-räknaren. Kika in på http://www.lix.se
  Fredrik: Självklart ger LIX bara en fingervisning om svårigheten. Alla ord med mer än sex bokstäver är ju knappast svåra att förstå eller läsa.