Var får du allt ifrån?

image209
Derren Brown är illusionist. Och han vet var idéer kommer ifrån.

Mitt jobb handlar om idéer. Kanske gör ditt också det. Om att hitta, kläcka och formera idéer som blir kampanjer över halva stan. Och det är med idéer som med jordens vattentillgångar; ibland är det brist och snustorka och elände. Och ibland är det som om en gejser bryter loss och flödar över. Få saker är svårare att förutsäga och reglera.

Nu är det måndag morgon. Det faller ett irriterande duggregn över den som cyklar längs allén på väg mot arbetsveckan. Och träden har fått små gula fläckar. Jag är förkyld. Och alla storslagna idéer är långt, långt härifrån. Men de kommer tillbaka. Hur? Ja, börja med att fråga Derren Brown. Han vet var idéer kommer ifrån. Det vet du också om du tittar på den här filmen. Den är sex minuter lång (och värd varenda sekund).

Imorgon tar jag en annan väg till jobbet.