Gemensam vårdnad värd applåder

All reklam, bra och dålig, har två föräldrar.
Ansvaret är delat.

– Steve Trygg, om samarbetet mellan reklambyrå och uppdragsgivare

Ibland går jag på toa när det är reklam. Ibland blir jag bara trött. Men i dag var det annorlunda. Jag bläddrade i Göteborgs-Posten, fastnade i en annons och blev glad. Och fattade direkt att detta är reklam som kräver en modig reklambyrå och en ännu lite modigare reklamköpare. Reklambyrån heter ANR. BBDO, och reklamköparen är nyöppnade Västra djursjukhuset. Det föräldraparet förtjänar en applåd. Alltför sällan skapas reklam som är såhär direkt, annorlunda och mitt i skrevet.

Copyn
Rubriken: Hej hund! Hälsa på din nya veterinär.

image234

Copywriter: Håkan Larsson. Art director: Rosita Johnson


Vad tycker du: är detta värt en applåd?13 svar till “Gemensam vårdnad värd applåder”

 1. Magnus F skriver:

  Hundägare är speciella människor. Ingen värdering i det, bara ett konstaterande. Jag är inte säker på att de uppskattar att man ser på deras hund som en ”köntittare”. Nu kan jag inte se copyn under varje bild. I den här miniatyrvyn blir den dock aningen kinky ihop med bilderna. Jag vill som sagt reservera mig för det eftersom jag inte ser bildcopyn.
  Vem vet, hundägare har kanske sådan här humor?! Nja, tveksamt.

 2. lord Fredruk skriver:

  Ja. Det är värt stående ovationer. Dels för att den lilla, nystartade kliniken vågade köpa en lika okonventionell som relevant annons. Dels för att de har bokat ett antal annonser och marknadsför sig på allvar till skillnad från
  den malliga kliniken de bröt sig loss från. Ska man gnälla på något allt, så får det bli artjobbet.

 3. lord Fredruk skriver:

  Köntittare? Hallå. Det är djur som åsyftas. Djur beter sig som djur. Det är liksom hela tanken. Även om hundägare är idioter, så kan de nog klara perspektivet.
  Du, Magnus, är uppenbarligen inte hundägare.

 4. Magnus F skriver:

  Jo, jag vet att det är djur det handlar om. Det handlar om djur vars hussar och mattar älskar sina gunstlingar. Jag vet inte riktigt var det där med ”hundägare är idioter” kommer in i bilden. Det var i alla fall inget jag påstod. Jag ifrågasatte om hundägare tycker det är roligt att deras djur liknas vid köntittare. Hundar brukar springa fram och lukta på bajs också. Men att ”djur beter sig som djur” innebär inte att man måste visa allt de gör. Du får ursäkta men jag TROR inte att hundägare generellt identifierar sina hundar som skrevtittare, alldeles oavsett hur mycket hundar faktiskt tittar på skrev.

 5. Eva K skriver:

  Vi har väl alla varit med om att främmande hundar kommer springande och anfaller denna kroppsdel…framför allt då något ouppfostrade hundar! Och de ”tittar” inte, utan undersöker grundligt! Och de gör säkert inte skillnad på veterinärer och andra.
  Jag tror att många med mig drog igenkännande på munnen åt bildserien i dagens GP, och tolkade inte in något ytterligare. Den syntes verkligen.
  PS Jag har haft hund!

 6. Nina skriver:

  Jag fattar inte vad du Magnus menar med ”könstittare”. Ställ dig själv på alla fyra och titta upp mot en människa, gissa hur det ser ut? Vare sig man vill eller inte. Tror inte att hundägare tänker ”könstittare” utan mer att på att mas ser det från djurens perspektiv.
  Kanonbra annons!

 7. Magnus F skriver:

  Jag vet att hundar ”siktar” på skrev. Min poäng är inte huruvida hundar gör så eller inte. Min invändning är att jag är tveksam till att hundägare förknippar sina hundar med det. Av reaktioerna här att döma så har ni rätt och jag fel. Jag hoppas dock att ni förstått min poäng innan ni reagerar så starkt: Vill hundägare att deras hund ska vara skrevtittare? (Jag skulle kunna skriva helt andra namn på det ställe som visas i bilden, men jag tycker inte det är särskilt väsentligt. Detta skrivet till er som reagerar på ordet ”könstittare”.)

 8. Tess skriver:

  Precis som dig Mattias blev jag glad av den här annonsen. Klart man vill se valet av vård ur ett fyrbent perspektiv!

 9. Aludd skriver:

  Jag blev också glad!

 10. Magnus F skriver:

  Jag log också.

 11. Mattias skriver:

  Inte ofta man blir glad av reklam. Skönt när det händer.

 12. tore claesson skriver:

  den kunde helt klart ha varit skriven av en hund.
  Det ar val sa den battre reklamen kommer till. en formaga att tranga sig under skinnet.
  Det kan ju i vissa fall bli lite storande, for somliga.

 13. Som sköra höstlöv skriver:

  Varför verkar alla som ska bedömma reklam på internet vara känsligare än den där kristna mormorn man växte upp med?

  Vågar ni inte, möjligtvis, uppröra någon, och missa att väcka bra med uppmärksamhet hos de normala som bara tycker det är en schysst annons?