Vilken reklamfilm förtjänar Folkets pris på Roy-galan?

image232Bra tv-reklam träffar hjärtat. Den får det att stanna, eller slå riktigt fort. Det är åtminstone den gemensamma nämnaren för de tio bidragen som nu på torsdag (18 oktober) kan ta hem Roy-priset. Vad Roy är? Ett reklamfilmspris som belönar kreativitet och nyskapande. Och i år får hela svenska folket vara med och rösta fram den bästa svenska reklamfilmen under det senaste året. En lycklig själ bland de röstande vinner en iPod nano på kuppen. Och en lycklig reklambyrå tar hem priset. Förmodligen heter den byrån Forsman & Bodenfors eller Lowe Brindfors. Tillsammans står de båda bakom åtta av de tio nominerade filmerna.

Roygalan: Här kan du se alla de tio nominerade reklamfilmerna (och rösta på den som är bäst).

image233

Jag röstar på IQ-filmen Säg emot. Den har en stark dramaturgisk berättelse, ett vackert bildspråk och en rakt budskap (och spegla också alkoholens goda sidor). Vilken film får din röst?

Uppdatering 071019 23.40
Vinnarna
Reklamfilmen Säg emot (IQ) vann guld för Bästa reklamfilm 2007. Produktionsbolag: Mfl; regissör: Joachim Trier; reklambyrå: Forsman&Bodenfors; copywriter: Anna Qvennerstedt.

Filmen Spegeln (Anorexi Bulimi Kontakt) vann Folkets pris. Produktionsbolag: Hobbyfilm Stockholm; regissör: Oskar Bård; reklambyrå: TCB Stockholm, Grey Stockholm; creative Director: Martin Stadhammar. Totalt röstade 2 000 personer.