Willys: Det här är väl inga nyheter?

image226

Willys fortsätter att vinna prisjämförelser. Och den här gången känns det som en riktig déjà vu. Östgöta-Correspondenten har jämfört matpriserna i Linköping, och kommit fram till att Willys har de lägsta. Igen. Jag skrev annonsen förra året, då som lycklig praktikant, och fick nu förnyat förtroende, som lycklig medarbetare på byrån. Nu: samma undersökning, samma stad – och samma vinnare. Och det var faktiskt den känslan jag vill förmedla i annonsen. Som en kaxig uppstickare ville jag säga: "Har du hört det förut? Tänkte väl det." Och som de flesta annonser skulle denna hamna i tidningen. Och jag insåg att det skulle vara den det enda i den tidningen som inte var en nyhet. Därför blev rubriken som den blev. Du som inte läste Corren i lördags kan läsa den här.

Copyn
Rubrik: Det här är väl inga nyheter?

Varje år undersöker Corren i vilken butik du hittar de lägsta matpriserna. Förra året vann vi på Willys. Och i årets undersökning drygade vi ut försprånget ner till tvåan. Vill du veta vårt framgångsrecept? Okej, såhär är det: vi jobbar ständigt med att sänka våra redan låga priser. Det gör att vi kan erbjuda Sveriges billigaste matkasse, i Linköping och i alla våra 106 andra butiker. Och segern sporrar oss att sänka våra priser ännu lägre. Se det som ett löfte från Sveriges ledande lågpriskedja.

Arbetsgruppen
Reklambyrå: Valentin&Byhr
Art director: Magnus Tengby
Copywriter: Mattias Åkerberg
Original: Anna-Pia Fogelström
Operativ projektledare: Renée Lundbäck

Det enda jag kräver: din uppriktiga åsikt. I kommentarerna.

***

Läs också
Please copy me: Du vet vilken.
Please copy me: Någon som är förvånad?