Hur mycket får en copywriter i kuvertet?

image255

Egentligen är jag rätt ointresserad av att prata löner hit och löner dit. Jag tycker helt enkelt inte att det är särskilt viktigt. Dessutom har pengasnack en förmåga att göra folk både missnöjda och missunnsamma. Men eftersom jag häromdagen fick frågan, och inte på egen hand kan besvara den särskilt rättvisande, bollar jag spörsmålet vidare till dig som är också copywriter. Hur mycket tjänar du?

Lönechecken
Som vanligt är det hela mycket enkelt. Använd mallen och skriv ditt svar bland kommentarerna. Var ärlig (du får vara anonym!). Och du ska se att vi kommer få ett lika rättvisande som varierande svar på frågan som hur mycket en copywriter har att leva på den tjugofemte. Lämna ditt svar senast 25 januari.

Mallen
Jag jobbar som copywriter på en [stor/medelstor/liten*] reklambyrå i [stad]. Jag är [antal år] år och har arbetat som copywriter i [antal år] . Jag tjänar [bruttolön] kronor i månaden.

* En stor reklambyrå har fler än 25 anställda, en mellanstor reklambyrå har färre än 25 medarbetare, men fler än 8. Hur många anställda en liten reklambyrå har kan du säkert själv räkna ut.

Ledorden
"…rådfråga ditt samvete och livserfarenhet om vad som är rätt och fel, ge fan i att fundera på vad kunder och kollegor ska tycka om det du gör, skit i löner och bonusar, glöm tid och rum och lite till…"
(Lasse Collin i Resumé, april 2006)