Kör du på i gamla ordspår?

image269
Bild från www.synonymer.org

Har du svårt att hitta/finna/upptäcka alternativ? Lugn, bara lugn. Nyligen lanserades Synonymer.org – ett soligt paradis för alla oss som har tröttnat på upprepning. Här finns över 30 000 synonymer att bläddra eller söka bland. Och du slipper fundera på vad jamsa, sondera och emfas faktiskt betyder.

Bakom den ambitiösa samlingen står webbkonsulten Marcin Nowak. Han har dessutom utvecklat Lexikon 24, en liten nätt förteckning över en kvarts miljon svenska ord. I motsats till Lexin: Svenska ord missar dock Lexikon 24 att förklara ordens betydelse. Men initiativen är imponerande och välkomna.

Kolla också
Synonymer.se2 svar till “Kör du på i gamla ordspår?”

  1. Marcin Nowak skriver:

    Tack för uppskattningen. Läs gärna om varför sidan skapades på http://mnowak.se/2007/12/15/synonymerorg-egen-tjanst-nar-det-som-finns-irriterar/

    Vad gäller lexikon24.se så har sidan endast nått etapp 1. Självklart är det tänkt att bygga ut på det sätt som du refererar till men eftersom det är enormt omfattande så krävs det ett ytterst effektivt tillvägagångssätt för att inte ruinera sig själv. =)

  2. Johan Börjesson skriver:

    Den går rätt in bland bokmärkena!