"Reklamen invaderar varje ledigt utrymme i samhället och ockuperar människors tankar och drömmar"

Det säger Lars Bjurström, kommunalråd för socialdemokraterna i Örebro. Serietecknaren och reklamskribenten Hugh MacLeod uttrycker samma sak på ett helt annat sätt:

image292

Vilket ansvar har vi som jobbar med reklam? Vad tycker du?6 svar till “"Reklamen invaderar varje ledigt utrymme i samhället och ockuperar människors tankar och drömmar"”

 1. Hasse Carlsson skriver:

  underbar fråga.
  ”talande tystnad?”
  😉

 2. Buteo skriver:

  Vi har ansvar att vara ärliga, tycker jag. Sedan måste vi skapa intelligent kommunikation som inte uppfattas som invaderande – frågan är dock om inte det är något som är självsanerande. Tröttnar folk så försvinner det förr eller senare.

 3. apan skriver:

  Att leverera det väntade på ett oväntat sätt för att sälja våra kunders produkter.

  😉

 4. Andy skriver:

  Att underhålla och överraska. Prata till hjärtat mer än till hjärnan.

 5. Mattias skriver:

  Buteo, apan och Andy: Jag blir varmt i hjärtat av det ni skriver om vårt ansvar. Helt ärligt. Era ord borde bli tapeter på varenda reklambyrå i det här landet. Faktiskt.

 6. Hasse Carlsson skriver:

  Förlåt om jag är ”Häxan Surtant” men jag är givetvis inte sur på någon här men en fråga:
  om alla är så rörande överens om ärlighet, ansvar och intelligent kommunikation, så undrar jag vart reklamen som det är mest av kommer ifrån? Den som gör mig så piss-sur så jag känner avsky bara jag ser produkterna i butiken och följdaktligen INTE köper. Vilken skola gick de människorna på, för de verkar ju inte ens komma från samma solsystem som er andra på denna blogg.
  Ni som ser det hela ”inifrån”, kan ni förklara?
  Så, nu har ja lugnat mig lite…
  😉