Ord som dyker upp: ärtsoppedimma, metallurg och gummiskrapa (på engelska)

Ärtsoppedimma
Har du kört i ärtsoppedimma någon gång? Det gjorde Jessica, som jobbar där jag jobbar, härommorgonen. Och jag förstod direkt vad hon menade när hon berättade om det. Tät, närmast sörjig dimma. Som ärtsoppa. Som ärtsoppedimma.

Metallurg
I bilen hem från Malmö berättar fotograf-Anders (ja, han med passet i Ryssland) om en vän som gillar metaller. Han kan massor om kärnkraft. På visitkortet står det metallurg. Det är en sådan som är duktig på teknisk framställning av metaller. Typ. Förövrigt finns det ett vasst lag i ryska hockeyligan som heter Metallurg Magnitogorsk. Nu vet du det också.

Squeegee
Vissa ord heter som de låter. Som hicka, till exempel. Eller engelskans squeegee, som på ren svenska betyder gummiskrapa (en sådan där som man pustar fönster med).

Har du något ord som du vill dela med dig av?