Uppfinn ett nytt ord – vinn Värsta språket!

Saknar du Värsta språket? Det gör jag. Programmet, som SVT visade 2002-2003, var ett glädjeskutt för det svenska språket – långt bortom språkpolisära fasoner och trista satsdelslektioner. Fredrik Lindström utmanade oss att leka med och utveckla vårt modersmål. Och det gjorde vi. Nu släpps hela programserien om åtta avsnitt på dvd. Det är bra. Och ännu bättre är att du kan lägga vantarna på den.

Så tävlar du
Uppfinn ett nytt ord. Det kan vara en helt ny bokstavskombination eller en sammanslagning av två välbekanta ord. Ange helt kort vad ditt nyord betyder. Tänk ”fjing” eller ”slipskram”.

Är du modig? Skriv ditt ord (och riktiga namn) bland kommentarerna.
Är du inte fullt så modig? Skicka ditt ord (och riktiga namn) till mattias[a]akerberg.com. Skriv Värsta språket i ämnesraden.

Priset
Värsta språket på dvd (värde cirka 169 kronor).

Mer
Tävlingen pågår fram till och med 15 september. Juryns beslut kan inte överklagas. Och juryn – det är jag. Och du får bara tävla med ett ord. Tävlingen genomförs i samarbete med Pan Vision. Lycka till!

Orkar du inte tävla?
Köp Värsta språket hos Discshop.se