Jag skulle ha kört taxi – vad skulle du ha gjort?

Under en reklambyråmiddag häromkvällen kom vi att prata om vad vi egentligen sysslar med. Men framför allt om vad vi hade sysslat med om vi inte hade jobbat med reklam. Och plötsligt satt en rörmokare, en psykolog, en inredare och en arkitekt runt bordet. Och där satt jag som, om jag inte vore copywriter, hade velat jobba som taxichaufför. Kombinationen få prata med människor och få köra bil och lära mig hitta överallt i alla städer är i min värld närmast oslagbar.

(Men nu har jag redan världens bästa jobb.)

Vad skulle du ha jobbat med?17 svar till “Jag skulle ha kört taxi – vad skulle du ha gjort?”

 1. Anjo skriver:

  Serietecknare

 2. Mattias skriver:

  Anjo: Där ser man. Kan du inte utveckla? Kul med en copywriter som kan teckna (om du nu kan det…)

 3. Kontaktmannen skriver:

  Jag hade återvänt till spisen. Skönt att slippa vara trevlig mot kunderna. Grymt underskattat.

  Annars verkar reklammmare ha höga tankar om sig själva. Inte sällan dyker etiketten "president" eller andra statsmannaämbeten upp under sådana diskussioner. Heder till taxichaffisen för motiveringen.

 4. Anjo skriver:

  Mattias >> Allt är relativt, inte minst min teckningsförmåga. Som liten var det hur som helst drömmen. Syrran köpte Svenska Serier 1979 och började rita. Jag blev eld och lågor, man kunde få 400 spänn för en sida. Numera har jag insett att jag max hinner med att skriva manus/storyboard. Jag och en kompis har faktiskt ett storslaget projekt på gång. Med andra ord, vi har druckit mycket rödvin och har tagit fram en avsiktsförklaring. Tecknande/målande är dock en rätt skön avkoppling från skrivande, måste jag säga. Jag har jobbat med min Kakmonstret i olja sedan 2004.

 5. Tess skriver:

  Har alltid sett dekoratör som en alternativ karriär. Fortfarande kreativ, men inom vissa ramar.

 6. Nina skriver:

  Indian.

  Verkar kul och avslappnat att rida omkring och sen måla varandra i ansiktet. Dessutom slippa alla sladdar och teknikstrul som nu kantar var och varannans vardag.

  Japp, indian får det bli. En gammaldags sådan.

 7. Fredric skriver:

  Copywriter.

 8. L80 skriver:

  Countrysångerska – med lösnaglar, lösfransar, lösaxlar, lösbröst – hela kitet!

 9. Frida skriver:

  Jag har sagt det förr och jag säger det igen: asfaltsläggare.

 10. Patrik Spång skriver:

  Kock. Liten sylta, max fem bord. Ny meny varje dag så när som på paradrätten. En sådan ska man ha, som stammisarna kommer tillbaka för.

  Kanske har jag några rum att hyra ut också. Eller det vet jag att jag har, för stället finns redan, men det är inte jag som driver det. Än.

  Men välkomna i framtiden. Jag rekommenderar den gratinerade krabban med västerbottenost och anjovis.

 11. Johan skriver:

  Snickare eller nåt med bioteknik.

 12. Mattias skriver:

  Haha… världen blir lite roligare när ni vill och vågar dela era yrkesdrömmar.

 13. Fredrik H skriver:

  I första hand: Arkitekt som ritar bostäder.

  I andra hand: Popmusikkompositör. Det vill nog fler som likt mig vuxit upp med att spela piano och synth 🙂

  Men copywriteryrket är suveränt. Det är roligt att tänka och skriva reklam. Och förr eller senare får man nytta av allt man är intresserad av eller har lärt sig. Det tycker jag är ett stort plus.

  Ibland kan jag tänka så här: Man skulle köra buss måndag och tisdag, få snacka lite med folk och samtidigt ha en väldigt uppstyrd tillvaro. Onsdag vore perfekt för avancerat administrativt arbete, till exempel inom statistik. Och så torsdag och fredag släpper man loss som copywriter — full av idéer hämtade ur "verkliga livet". Skriver för övrigt alltid bäst på fredag eftermiddag, när man egentligen borde gå hem …

 14. Typen skriver:

  Jag skulle inte jobba utan låta det svenska välfärdssamhället sörja för min försörjning…

 15. Pontus skriver:

  Jag skulle köra glassbil.

  Alla blir ju glada av glassbilen.

 16. Tesa skriver:

  Uh, bara välja en? Går inte.

  Som liten ville jag bli:

  Inredningsarkitekt

  Lastbilschaufför

  Nåt inom musik

  och tusen andra saker.

  Som vuxen:

  Psykolog.

  Hade faktiskt med i planen att antingen skaffar jag mig ett helt nytt jobb i samma bransch eller så sätter jag mig i skolbänken och läser in mig på en helt ny bransch.

  Det blev ett nytt jobb…

 17. Helena skriver:

  Bonde. Utan tvekan.