Börja din vecka med Yo Gabba Gabba

Okej, det här kommer inte att handla om att skriva reklam. Bara om att bli glad.

Jag vet inte varför och hur, men jag blev bara så upp-över-öronen-glad när jag upptäckte Yo Gabba Gabba. Det hela är ett skapligt vrickat barnprogram som visas på Nickelodeon-lillebrorsan Nick Jr i USA, England och Australien. I programmet möter du DJ Lance Rock (Lance Robertson) och hans figurer Muno, Foofa, Brobee, Toodee and Plex. Och om du har sett Teletubbies och tror att det här är ungefär lika samma, då har du inte sett Yo Gabba Gabba. Detta är motsatsen. Här snackar vi sång, musik och dans i ett speedat tempo. Min barndoms "Dagens visa" är utknuffad och ersatt av "Dagens freakade dans". Det är kul. Och fartfyllt och fantasifullt. Under första säsongen gästspelade bland andra Elijah Wood, The Shins och svenska I’m from Barcelona i programmet. Nu drar andra säsongen igång.

Se det med egna ögon
Första säsongen (både programmen och musiken) finns att köpa via amerikanska iTunes.

Kolla Yo Gabba Gabba-signaturen:

Kolla klassiska "Party in my tummy" (som gett upphov till en och annan remix):

Kolla Elijah Wood och hans Puppet Master: