Häng med rätt in i schlagerorkanen!

De senaste veckorna har jag virvlat omkring i en schlagerorkan. Varje ord har vibrerat, varje mening har fått en tonartshöjning. Jag har flygit högt över havet, sett stormen riva ett hav och råkat köra på en fågel ute på Lidingö (och begrava den). För nu rullar Diggiloo – sommarens stora musik- och humorshow – igång igen, och vi har krattat gången fram till biljettsläppet den 25 november. Det hela är ett ljuvligt avbrott i arbetsschemat, och det är ett kul uppdrag att skriva för en show som sommar efter sommar sprider sprudlande schlagerglädje till ofantligt många människor runtom i landet.

Detta har vi gjort
En toppad arbetsgrupp* hos oss på Valentin & Byhr har kommit på idé och manér, och skapat webbplats, annonser och en glassig broschyr inför sommarens turné. Webbplatsen hittar du på www.diggiloo.com. Annonserna hittar du snart i en tidning nära dig. Och broschyren får du hem i brevlådan om du är en riktigt inbiten Diggiloo-besökare. Men här och nu (och bara för att du är min kompis) får du läsa ett par smakprov.

Copyn
Sommarens musik har klingat ut och vardagen har återvänt som bara vardagen kan. Det är kallare nu. Och mörkret kommer tidigare om kvällen. Men kan du höra? Långt där framme, lyssna noga, stämmer någon upp i sång, ett intro går igång och den tusenhövdade publiken klappar takten. Är du där? Visst katten är du där igen. Dröj dig kvar. Blunda. Känn doften utav sommargräs, känn kvällens ljumma vind. Öppna dina ögon igen, och möt sommarens stjärnor på nästa sida.

För varje år har Diggiloo tagit ännu ett steg uppåt. Och just när du trodde att det knappast kunde bli bättre: här är Diggiloo-artisterna 2009! Vi räknar till en… två… tre… fyra… fem… sex… nya filmisar du inte vill byta bort. Och även i sommar öser vi på med välkända underhållare som Lasse Holm, Linda Bengtzing och Thomas Petersson. Vi är omåttligt stolta över att kunna presentera: (hör du trumvirveln?)Diggiloo vill få dig att må bra. Sådär bra som när man har sett en riktigt bra film. Man vill aldrig att den ska ta slut, och man lever på den upplevelsen hela året. Diggiloo 2009 är – mer än någonsin – feelgood-kvällen för hela familjen. Med fart och fläkt, med dans och humor, och med schlagers och rock ’n’ roll. Inte en död sekund – bara en helkväll att leva väldigt länge på.

Vad tycker du? Klockrent eller superfalskt?

* Alexander Kristoffersson, Frida Berglund, Johan Börjesson, Henrik Jademyr, Tobias Hellström, Magnus Tengby, Rob Vanstone och Shohreh Zare. Och jag.