David Droga: "Be more interested in inspiration than emulation"


I think empathy, I think restraint, I think an understanding of what’s really going on in the world. I think looking at what’s happening out there, and be more interested in inspiration than emulation. I think just understanding that what we do has great ramifications and creativity is not something that should exist for the sake of it. Creativity is something that can make a difference when it comes for the right reason.

David Droga, creative chairman på Droga5, om vad som krävs för att bli en duktig kreatör [källa]

Se också
För-Obama-kampanjen The Great Schlep, där Sarah Silverman med glimten i ögat uppmanar unga amerikanska judar att pallra sig iväg till Florida och övertyga sina mor- och farföräldrar där att rösta på Barack Obama. David Droga är hjärnan bakom succékampanjen. Hittills har närmare 2 miljoner sett den här filmen på YouTube: (snart har du en av dem)

Läs också
Mine goes to eleven: Droga vs. Goodby
Veckans rester: Eurobest: David Droga
Dagens Media: "Vi hjälpte Obama att inte förlora"5 svar till “David Droga: "Be more interested in inspiration than emulation"”

 1. Berg skriver:

  Mmm, Droga har man massor att lära av. Finns en annan intervju med han på Ihaveanidea.org:(www.ihaveanidea.org/creatives/index.php?/archives/82-David-Droga.html)som också är mycket intressant.

 2. Han är grym. Har träffat honom ett par gånger och han är både tillbakalutad och intresserad och blixtrar då och då till med sitt sylvassa intellekt.

  Här är en intervju från Creativity som jag översatte.Faktum är att det är David och Jeff Goodby som intervjuar varandra.

 3. Mattias skriver:

  Berg: Tack för tipset. Länkar till länken igen:

  http://www.ihaveanidea.org/creatives/index.php?/archives/82-David-Droga.html

  Per Robert Öhlin: Tack för tipset. Nu ska jag ta mig tid att läsa.

 4. Anjo skriver:

  Jag blev glad när jag såg det här – för det är raka motsatsen till vad en chef sa till mig en gång. Bra att åtminstone Droga är på min sida.