PaperCut och DDB bjuder på spännande dr

Klassiska Badlands stängde – och öppnade i maj 2008 under namnet PaperCut. Svenska Dagbladet kallar butiken för en delikatessdisk för filmälskare. På webben och på Krukmakargatan (Sverige, Stockholm, Södermalm) hittar du till på köpet de där böckerna, skivorna och tidningar som är kniviga att få tag på någon annanstans. Nu har DDB Stockholm gett sig i kast med att marknadsföra butiken. Och man gör det med det enda rätt (nåja): ett dr riktat till de som bor i kvarteret runt Mariatorget och Zinkensdamm samt hela Knivsöder. Med en fyrstegsraket rätt ner i brevinkastet berättar man att "Nu har ditt kvarter blivit lite mer spännande". I ett första steg når utskicket ett hundratal hushåll. I mellandagarna rullar kampanjen vidare. Bli inte förskräckt om en vampyr flyttar in, någon hittar en ryggsäck med sedlar, eller en man plockar fram sitt hagelgevär.

I tätt samarbete med Magnus Jakobsson kommer Please copy me se till att du inte missar en sekund av spänningen. Vi börjar med det första raketsteget:


Klicka på bilden för lite större text (eller strunta i det och läs texten här nedanför)

Copyn

Sthlm 08-12-19

Hej, jag bor granne med dig. Vi har har sprungit på varandra i trapphuset vid ett flertal tillfällen. Jag skriver till dig med anledning av en rad märkliga incidenter beträffande din lägenhet och de personer som besöker den när du är borta under dagtid. Vid ett flertal tillfällen har jag bevittnat hur två personer, en mycket kortvuxen man iklädd kostym i sällskap med en blond kvinna, låser upp dörren till din lägenhet och går in. Jag har alltid tagit för givet att det är dina vänner och att dom har din tillåtelse att låna lägenheten.
Varför skulle jag lägga mig i det? Men förra veckan, då två helt okända ansikten stod och låste upp din dörr, blev jag misstänksam. Båda var män, iklädda svarta kläder. En av dom bar en lång svart mantel. Precis när jag passerade dom i trappan, försvann männen in i lägenheten och slängde igen dörren bakom sig. Det var uppenbart att dom inte ville bli upptäckta. Jag ställde mig en halv trappa ner, så att jag precis kunde se din dörr genom spjälorna till trappräcket. Då, plötsligt, öppnades dörren till din lägenhet igen och mannen i manteln tittade ut, som för att försäkra sig om att jag inte var kvar. Hans ansikte var blekt, nästan kritvitt. Ögonen var röda. Blodspruckna. Som en vit kanins ögon. Det låter löjligt, eller hur? Men jag svär på mitt eget liv att det jag skriver är sant. Jag sprang ner för trapporna, och gjorde mitt bästa för att dämpa mina steg mot trappstegen. Jag tror inte att han upptäckte mig. Jag vill absolut inte tala med dig om detta, då jag inte vill bli indragen i något jag inte har att göra med. Men jag känner mig ändå tvungen att informera dig om att allt inte står rätt till. Mitt råd är att du kontaktar polisen. Eller att du gömmer dig i din lägenhet och väntar. Förr eller senare kommer dom tillbaka. Nu har ditt kvarter blivit lite mer spännande. Välkommen till PaperCut på Krukmakargatan 24-26. Hos oss hittar du ett ovanligt spännande sortiment filmer, böcker och tidningar.

Arbetsgruppen
Reklambyrå: DDB Stockholm
Copywriter: Magnus Jakobsson
Art director: Fredrik Simonsson
Produktion: Daniel Sundin

Korta reflektioner
Den människa som får det här i brevlådan och skiter i att läsa finns inte. Det är vrickat, spännande och skumt nog för att varenda kotte ska glufsa i sig de där sista viktiga meningarna. Att det hela bara är början gör förstås saken ännu bättre. Heja!

Vad tycker du?