Scandic ger segervapnet mot svärmor

När julen öppnar sin dörr ger sig svenskarna ut och far. Till mammas nya mans släkt i Ockelbo, till syrran i Skåne och till kusinerna i Åmål. Vi snackar långhelg med förväntningar och övernattningar. Den som bryter traditionen lär få veta att han lever: ”Vad är det du säger? Inte ska ni bo på hotell inte när ni tagit er hela vägen hit med barnen och allt. Kommer inte på fråga!”. Kampen lär bli hård. Segervapnet kan bli kampanjen som Åkestam Holst skapat tillsammans med Scandic.

Copyn
Rubrik: Finns det hjärterum
så finns det ändå någon slags gräns

Fira julen hos tjocka släkten men sov ut hos oss. Mellan 19 december och 7 januari bor du på Scandic till julröda priser om du bokar på scandichhotels.se. Ekologisk frukostbuffé ingår.

Korta reflektioner
Ett litet leende spelar i mitt ansikte när jag ser den här annonsen. Det är varm och lite rolig. Den sätter ner foten. Här får det slitna ordspråket en oväntad vändning. Och här finns en insikt: om hur det kan vara på jul när släkten stuvas in på golvet i vardagsrummet – hela långa helgen. Ur den insikten springer en lösning: sov på Scandic. Och med det knixiga uppdraget att ändra en attityd, förändra ett beteende och ge svärmor ett punkterande svar gör den här annonsen sitt jobb med bravur.

Det tycker jag. Vad tycker du?