Spela Analfapet med orden som inte finns

Det ligger ett Alfapet under granen och väntar på min systerson Samuel. Jag hoppas han blir glad. För att vara fem har han skrämmande många ord i förrådet. Men vad gnulf, fnirr och lodd betyder har han ingen aning om (men han har nog sina teorier*). Jag vet inte heller (men jag har mina teorier). Och om de där orden som finns men inte finns handlar spelet Analfapet. Det är som Alfapet – fast precis tvärtom. Du ska lägga ord ut som inte finns, för att sedan (i vanlig ordning) försvara och förklara vad det där klångelånglångiga ordet egentligen betyder. Kör hårt!

Vilka finns-inte-ord tycker du bäst om? Och vad betyder de för dig?

***

* Samuel blev väldigt glad över spelet, och ville spela omedelbums på julaftonskvällen. Det första ordet han lade ut var Ä-K-A.
– Okej, sa mamma Malin. Vad betyder äka, då?
– Det, sa Samuel utan att tveka, det är en förkortning för ekorre.