Thomas Broomé målar med ord


Snart på en vägg i min lägenhet. Konstnären heter Thomas Broomé.

Här på Valentin&Byhr har vi en uppskattad konstförening, som varje år toppar julfesten med sitt konstlotteri. Alla vinner något; vissa precis vad de vill ha, andra inte vad de innerligt önskade. Jag sällade mig till de lyckliga, och vandrade hemåt i natten med verket It’s only words (Lena) under armen. Konstnären Thomas Broomé har de senaste åren valt att bygga upp sina konstverk med ord. Sweater, sweater, sweater övergår i throat, throat, chin, chin, mouth, mouth, nose, nose, forehead, forehead, hair, hair, hair. Men det upptäcker bara den som går nära nog.

Thomas Broomé är aktuell med utställningen 556 HertzGalleri Magnus Karlsson i Stockholm (öppet till och med 21 december – skynda, skynda!). Och 2007 använde McCann-Erickson i Brasilien hans ordkonstverk i annonser för språkskolan Yázigi English School.

Annonserna


Klicka lite på bilderna om du vill se detaljerna.

Copyn
Life has no subtitles. Yázigi English School.